Прикупљено 4,8 милиона евра помоћи за грађане погођене земљотресом

Срна
Foto: Национал.хр

ЗАГРЕБ - Извршни предсједник Црвеног крста Хрватске Роберт Маркт изјавио је да је за грађане настрадале у разорном земљотресу до сада прикупљено 36 милиона куна (4,8 милиона евра) донација.

 “Сигуран сам да ће сви грађани који су уплатили новац путем Црвеног крста Хрватске бити задовољни, јер ћемо тај новац на најтранспарентнији могући начин подијелити хрватским грађанима настрадалима у земљотресу”, рекао је Маркт.

Он је најавио да ће Црвени крст од јединица локалне самоуправе добити спискове становника који су претрјели штету од потреса на чије жиро-рачуне ће бити уплаћен новац.

“То ће захтијевати одређено вријеме, али ми ћемо учинити све да то буде што прије, јер смо свјесни да су потребе велике”, рекао је Маркт за Нову ТВ.

Он је истакао да сада није потребно слати храну, хигијену и воду, јер располажу са довољним количинама, а сви људи којима је потребно добили су храну за одређено вријеме.

“Ово је операција која ће трајати дуго и молим све који су жељни помоћи да причекају који дан и сигурно ћемо их укључити у ту операцију”, истакао је Маркт.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана