Пријетње због неизручења Перковића

Танјуг
Пријетње због неизручења Перковића

Загреб - Жељко Ч., који се представља као припадник “Тутине војске”, запријетио је премијеру Хрватске Милановићу због неизручења Јосипа Перковића, преноси “Index.hr”.

- Нећемо га једино убити, ако га изручите...Или изручење или убиство Милановића, па бирај друже. То је дил. Друге расправе нема, написао је Жељко Ч. уз напомену како се тренутно налази на подручју Сесвета.

Правашки активиста из долине Неретве Денис Шешељ добио је јуче пријетње на “Фејсбуку”.

- Ти си велико зло, морамо те елиминисати, написао му је Жељко Ч., како преноси хрватски портал.

Шешељ је одмах о свему обавијестио полицију и очекује да ће она реаговати.

Пријетње су, како се наводи, упућене и предсједнику Хрватске Иви Јосиповићу.

Из МУП-а је поменутом порталу речено да је пријава о пријетњама примљена и да поступају по њој.

Иначе, бившег високог функцонера југословенске тајне службе Јосипа Перковића Њемачка потражује због сумње да је умјешан у убиство некадашњег директора Ине и хрватског емигранта Стјепана Ђурековића 1983. године у Баварској.

Хрватска је, наиме, непосредно уочи прикључења ЕУ усвојила измјене закона о европској потјерници, према којима је Перковић заштићен од изручења Њемачкој.

Та законска измјена изазвала је велико негодовање у хрватској јавности, а тим поводом је реаговао и посланик Бундестага, који је од Европске комисије тражио да Хрватска поштује правила ЕУ.

Даном ступања у ЕУ Хрватска је добила више од 80 захтјева за изручење грађана по разнм основама међу којима и Перковића, чији син, иначе, ради као савјетник за безбједност предсједника Хрватске Иве Јосиповића.

Европска комисија је прошле седмице упозорила Хрватску да поштује европски налог за хапшење у случају Перковића до 23. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана