Пријетње бомбама у школама широм Црне Горе, као и у општинама

Танјуг
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Више школа широм Црне Горе јутрос је евакуисано због дојава да су постављене бомбе, а пријетње о наводно постављеним експлозивним направима стигле су и на адресе општина Никшић и Бар.

Евакуисане су школе у Подгорици, Никшићу, Бару, Беранама, Бијелом Пољу, Колашину, Херцег Новом, Цетињу, Андријевици, а дојава о бомби стигла је и Општини и суду у Бару.

Бомбе су дојављене и у Будви, Котору, Даниловграду, Мојковцу, Плаву, Гусињу, Петровцу...

Из црногорске полиције саопштено је да су екипе у школама и контроле су у току, а из Министарства просвјете, науке, културе и спорта да су у сталној координацији са службеницима полиције.

У поруци коју су добиле школе које су евкуисане наводи се да је на територији школе подметнуто много бомби.

"Увијек смо сањали о освети. Ми ћемо се осветити, доћи ћемо у школу. Све ћемо побити. Нико неће остати жив. Цијели град ће крварити", додаје се у поруци, а преноси РТЦГ.

Према сазнањима ТВЦГ дојава о подметнутом експлозиву стигла је на мејл адресу 19 школа са подручним одјељењима, једној школи у Брезнима и Општини Никшић.

Из Управе полиције наводе да полиција предузима мјере безбједности у школама у појединим градовима поводом дојава електронском поштом о постављеним експлозивним направама, као и активности у циљу провјера ових навода.

"Управе и наставно особље школа у којима полиција предузима активности сарађују са полицијом и обавјестили су родитеље, те је потребно да родитељи и даљу буду у комуникацији са наставним особљем и управама школа ради наставка наставног процеса након завршетка полицијских активности", наводи се у саоштењу.

Јављено је да су бомбе наводно постављене у Основној школи "Саво Илић" у Котору, и у барским основним школама "Блажо Јоков Орландић", "Анто Ðедовић", "Кекец" и "Србија" због чега су ученици јутрос враћени кући, додају Вијести.

У Беранама су евакуисане двије основне школе у граду "Вук Караџић" и "Радомир Митровић", као и "Лубнице", "Полица", "Доња Ртаница".

Све основне школе у Херцег Новом су евакуисане, као и вртић и обје школе на Цетињу "Ловћенски партизански одред" и "Његош".

Мејл да је постављена бомба добиле су све три основне школе у будванској општини- петровачка "Мирко Срзентић" и будванске "Стефан Митров Љубиша" и Друга основна школа.

Евакуисане су и школе "Бошко Буха" из Пљеваља, "Владислав Сл. Рибникар" и "Сутиван" из Бијелог Поља, "Вуко Јововић" из Даниловграда, "Алекса Ђилас Бећо" из Мојковца.

И на адресе општина Никшић и Бар стигле су пријетње о наводно постављеним експлозивним направама.

Портал Једро јавио је да је евакуисана зграда Општине Бар, у којој се налазе и суд, тужилаштво, као и страначке просторије.

Предсједник Општине Никшић позвао је грађане да остану мирни и оцијенио да је "страшно да неко на овај начин пријети угрожавањем људских живота".

"Као и у више основних школа, и Општина Никшић је добила дојаву о подметнуој бомби са пријетњама како ће да се угрозе људски животи. Одмах смо поступили промптно да се људи евакуишу из зграде, у сарадњи са ЦБ Никшић", рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана