Пријава против Томпсона због За дом спремни

Агенције
Пријава против Томпсона због За дом спремни

Загреб - Хрватски кантаутор Марко Перковић Томпсон и ове године ће добити прекршајну пријаву, пренио је хрватски портал "24сата".

Пријаву ће обити јер је током прославе годишњице Олује у Слуњу, 5. августа, прије почетка извођења песме "Чавоглаве", са бине узвикнуо законом забрањени усташки поклич "За дом спремни", којим иначе та пјесма и почиње, додаје портал.

Карловачка полицијска управа је, како се наводи, потврдила, не наводећи идентитет особе, да ће против 50-годишњака поднијети оптужни предлог због почињеног прекршаја.

"Полиција ће по завршетку криминалистичке истраге поднијети оптужни предлог против 50-годишњака због почињеног прекршаја из члана 5. Закона о прекршајима против јавног реда и мира. Уједно, полиција настављај криминалистичко истраживање у циљу утврђивања осталих прекршаја који су почињени током одржавања јавног окупљања, у Слуњу", рекла је за овај портал портпаролка карловачке полиције Сенка Старовешки.

Она је, како се наводи, рекла И да прикупљеним материјалима са самог концерта, прегледом снимљених фотографија и видеозаписа полиција утврђује почињене прекршаје и утврђује идентитет починиоца.

И ове године, као на свим досадашњим концертима Марка Перковића, дио публике је истицао усташка обиљижја и симболе.

Током одржавања концерта полиција је у Слуњу одмах прекршајно пријавила три особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана