Преврнуо се Ластин аутобус, 14 особа повријеђено

Агенције
Преврнуо се Ластин аутобус, 14 особа повријеђено

Београд - "Ластин" аутобус на линији Сплит-Београд преврнуо се јутрос око 3.30, а повређено је 14 особа, саопштила је сисачко-мословачка полиција

Хрватска агенција Хина јавља да је троје путника теже повређено, али они нису у животној опасности.

Како је саопштено из "Ласте", у возилу је било 17 путника, а према незваничним информацијама, нико од путника није животно угрожен.

Хрватски медији наводе да је међу лакше повређенима и троје дјеце, узраста од четири до 10 година, али је конзул Србије у Хрватској рекао да они нису међу повређенима.

Према информацијама конзула Србије у Хрватској Зорана Васиљевића, са којим је "Ласта" у контакту, свим путницима пружена је неопходна љекарска помоћ и на сталној је вези са лекарима у здравственим установама гдје су путници збринути.

Конзул Србије у Хрватској је рекао да ће троје повређених путника "Ластиног" аутобуса који се преврнуо у Хрватској бити задржано у болници, док би преосталих 14 требало да се врати аутобусом који је већ кренуо по њих из Србије.

Конзул Васиљевић је обишао повређене путнике који су збринути у Општој болници у Сиску и пружиће им сву неопходну помоћ како би се вратили у Србију, речено је Танјугу у МИнистарству спољних послова Србије.

Конзул Васиљевић је рекао да је четворо путника збринуто у Дому културе у Петровачи, један путник је пребачен у болницу у Загребу, одакле је пуштен и тренутно се налази у амбасади Србије, а 12 је пребачено у болницу у Сиску.

Према његовим рјечима, од 12 хоспитализованих, једна жена је оперисана, а двоје су такође имали повреде. Њима је најприје речено да ће и они бити пуштени, али други љекар је одлучио да их још задржи у болници.

Сад сам добио информацију да ће троје путника бити још задржано у болници: код једне жене је повреда лица и повреда лакта, други човјек има повреду кључне кости и ребара, а трећи повреду лица", рекао је Васиљевић.

Он је додао да се, у међувремену, јавила и једна од преосталих девет пацијената, жалећи се на повраћање и болове у глави, те ће јој бити урађен преглед главе.

Из Београда је послат аутобус који ће путнике превести до Београда.

Полиција је изашла на мјесто удеса, данас ће бити обављен и увиђај, возач је одведен на вађење крви, а возило би требало да буде одвезено на технички преглед, рекао је Васиљевић и навео ће пртљаг и личне ствари, укључујући пасоше, послије пописа полиције бити враћени путницима.

Из "Ласте" је наведено да је аутобус био технички исправан прије укључења у саобраћај, као и да је обављена дневна њега возила.

Возачи Р.Ј. (54) и З.И. (55) у овом предузећу запослени су већ двадесет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана