Претукли Србина због пјесме на џубоксу

Срна
Претукли Србина због пјесме на џубоксу

Пожега - Младић српске националности претучен је у угоститељском објекту на подручју Окучана, јавили су хрватски медији.

У Полицијској управи пожешко-славонској наводе да је 23-годишњи младић задобио лакше тјелесне повреде у инциденту који се догодио у ноћи са петка на суботу, у којем је учествовало више лица.


Полиција још истражује природу сукоба и ако се утврди да је ријеч о сукобу на националном основу, починиоци ће бити кривично пријављени због злочина из мржње, пише "Јутарњи лист".

Портпарол Полицијске управе пожешко-славонске Ивана Радић каже да полиција испитује лица повезана с догађајем и утврђује околности. "Младић је задобио лакше тјелесне озљеде, које се не гоне по службеној дужности", рекла је Радићева.

Претучени младић српске националности Јован Матијевић из Пакраца каже да је дошао у угоститељски објекат како би се видио са пријатељицом, а након што је пустио пјесму на џубоксу добио је шаком у лице, а потом и ударац кољеном у главу.

Јован је у нападу задобио повреде лица и модрице на оба ока. Једно око му се потпуно затворило па су му доктори преписали антибиотике и таблете против болова.

"Никоме нисам сметао, а нисам ни склон насиљу. Пришао сам џубоксу на којем сам пустио пјесму, а одједном ми се у лице унио један од гостију којем је сметала пјесма", рекао је Матијевић.

Он каже да се не сјећа тачно што се послије догађало, а освијестио се тек вани након што ми је у помоћ прискочио комшија Хрват Даниел с којим се познаје већ 20 година.

"Нисмо никоме сметали, а нисмо ни хтјели проблеме. Напали су га јер је Србин, али успио сам их наговорити да престану", додаје Даниел.

Претучени Јован Матијевић највише се боји, каже, да ће због повреда морати мировати и тако изгубити посао.

Јован и Даниел причају да се друже унаточ томе што други кажу да не би требали.

Новинарима "Јутарњег" су гости кафића у којем се догодила тучњава потврдили да је дошло до тучњаве, међутим негирају да се ради о мржњи према националној мањини, него тврде да је младић претучен јер "његово понашање није доличило земљи у којој се налази".

"Овај јуче је добио батине јер се бахатио. Чак смо на жфејсуж видјели његову слику с кокардом на глави", рекао је један од гостију који је био у кафићу током тучњаве, али наводи да није учествовао у њој.

На питање о којој је пјесми заправо ријеч, гости су рекли: "Не сјећамо се пјесме, али гдје је нашао баш њу?". "Ја попио јесам, ал нисам будала" наводно је наслов пјесме Крајишника Жарета и Гоција и ради се о љубавној пјесми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана