Претучени због пјесама Звезде

Агенције
Претучени због пјесама Звезде

Даниловград - Даниловграђани Иван Решетар (23) и Радован Ћиповић (22) поднијели су кривичну пријаву против службеника полиције у Даниловграду који их је претукао зато што су пјевали пјесме Црвене звезде, говорећи им “није вам ово Србија”.

Како преносе подгорички медији, Радовану је сломљен нос, док је Иван прошао са лакшим повредама.

- Прексиноћ око 23 часа пјешке смо из “Сутјеске” ишли према Новом Селу, гдје живимо. Успут смо пјевали навијачке пјесме Црвене звезде и у једном тренутку поред нас се зауставило полицијско возило са упаљеним ротационим свјетлима. Из возила је изашао један полицајац и из чиста мира почео је да нас туче. Ивана је одгурнуо, а мене је затвореном песницом ударио у нос. Од ударца сам био сав крвав и сломљена ми је носна кост. Тек када смо добили батине, полицајац је узвикнуо: “Није вам ово Србија!” - прича Радован, додајући да их је полицајац послије тога угурао у возило и затражио им личне карте.

Радован објашњава да се полицајац који их је тукао у колима потом смирио и понудио им да се нагоде, како би се све заташкало.

- Пошто сам крварио, тражио сам да ме одведе до Хитне помоћи, али он није хтио - објаснио је Радован.

Решетар је испричао да су, након што је полиција Ћиповића пребацила до куће, и њега одвезли.

Тада му је, како тврди, полицајац рекао да су погријешили, јер се нису придржавали саобраћајних правила.

- Рекао нам је да смо сами криви, јер нисмо носили свијетлећи прслук. Па, уколико смо и због тога криви, нема право да нас без икаквог образложења брутално претуче - објаснио је Радован.

Решетар је казао да неће одустати од тужбе и да ће тражити суспензију полицајца.

- Тужићемо њега приватно, али и полицију. Сматрамо да је ово срамотно. Ово није демократска држава, ако не можемо слободно да се шетамо - рекао је Ћиповић.

Полиција

Из Управе полиције подгоричким медијима је саопштено да су Ћиповић и Решетар у 1.30 часова дежурној служби полиције у Даниловграду поднијели пријаву против два службеника те испоставе, послије чега је о случају обавијештено Основно државно тужилаштво у Подгорици.

Из Управе полиције подгоричким медијима је саопштено да су Ћиповић и Решетар у 1.30 часова дежурној служни полиције у Даниловграду поднијели пријаву против два службеника те испоставе, послије чега је о случају обавијештено Основно државно тужилаштво у Подгорици.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана