Изречена пресуда Кнежевићу и Мандићу за предмет "државни удар"

ГС
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Андрија Мандић и Милан Кнежевић ослобођени су оптужби у предмету познатом као "државни удар", односно покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године.

Пресуду је изрекло Вијеће Вишег суда у Подгорици на чијем је челу Зоран Радовић.

Ријеч је о поновљеном поступку, након што су првом пресудом сви осумњичени, међу којима су и лидери данашње коалиције “За будућност Црне Горе”, Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени на укупно 70 година затвора.

Та је пресуда поништена прије три године у Апелационом суду и наложен је поновљени поступак.

Специјални тужиоци Зоран Вучинић и Синиша Милић предложили су суду да се организатори криминалне групе руски држављани Едуард Шишмаков осуди на 15 година затвора, а Владимир Попов на 12 година.

Затражили су да се бивши командант српске Жандармерије Братислав Дикић осуди на јединствену казну од осам година затвора. За Предрага Богићевића и Немању Ристића предложено је у завршној ријечи казна од по седам година затвора.

За лидере бившег Демократског фронта (ДФ) Андрију Мандића и Милана Кнежевића, тужиоци су затражили по пет година затвора.

За окривљену Бранку Милић је била предложена казна од стране тужилаштва три године затвора, док је за Милана Душића и Србољуба Ђорђевића затражено по годину и шест мјесеци, а за Драгана Максића година и девет мјесеци затвора.

За возача бивших лидера ДФ-а Михаила Чађеновића, тужилац је тражио годину и шест мјесеци затвора.

За Кристину Христић је било предложено изрицање условне казне, пишу Вијести.ме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана