Преминуо угледни хрватски новинар Инослав Бешкер

ГС
Преминуо угледни хрватски новинар Инослав Бешкер

ЗАГРЕБ - Познати југославенски и хрватски новинар Инослав Бешкер преминуо је данас у 73. години, потврђено је за медије у Хрватској.

Бешкер је био једно од највећих имена регионалне новинарске сцене, а према писању Слободне Далмације преминуо је након кратке и тешке болести.

Током своје каријере, Бешкер је радио за бројне редакције укључујући Омладински тједник, Студентски лист, Старт, Вјесник, Радио 101, али и за Би-Би-Си, Јутарњи лист те Слободну Далмацију.

Поред богате новинарске каријере Бешкер је паралелно градио и универзитетску каријеру те је од 2013. године радио на Универзитету у Сплиту као професор кроатистике. Такође, предавао је и у Дубровнику као професор новинарства и комуникологије.

Осим рада у Хрватској, Бешкер је каријеру градио и у другим земљама, а нарочито у Италији гдје је боравио већи дио живота. Предавао је на Универзитету Ла Сапиенза у Риму, Универзитету у Болоњи као и на Оријенталном универзитету у Напуљу.

Такође, Бешкер је написао и велики број књига, а највећи фокус у раду посвећивао је темама које се односе на религију као и вањску политику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана