Преминуо специјалац, други у тешком стању, МУП утврђује шта се догодило

Срна
Преминуо специјалац, други у тешком стању, МУП утврђује шта се догодило

ЗАГРЕБ - Припадник антитерористичке јединице у Хрватској преминуо је након што је пао на тренингу, док је други, којем је такође позлило, у тешком стању, а представници полиције данас су најавили да слиједе активности како би се утврдило шта се догодило.

Министар унутрашњих послова Давор Божиновић рекао је да је стање другог специјалца озбиљно и да су љекари рекли да им је тешко процијенити у ком смјеру ће се развијати.

"Ми ћемо као систем истрајати на свим релевантним чињеницама како би дошли до сазнања што се догодило. Ово није нека нова вјежба, неки нови вид обуке који се није проводио и до сада. Биће потребно вјештачење како би се открили сви детаљи", рекао је Божиновић.

Божиновић је напоменуо да ће бити урађена обдукција како би се добиле прецизније информације, преносе хрватски медији.

Директор полиције Никола Милина рекао је да се изузимају одређени трагови на мјесту догађаја и да за сада нема никаквих индиција што се тиче токсиколошких налаза.

"Немамо никакав чврст доказ о чему се ту тачно ради, морамо чекати токсиколошке информације", рекао је Милина.

Командант Антитерористичке јединице Лучко Мате Билобрк рекао је да нема индиција да би све службенике подвргнули тестирању на дрогу, те да припадници полиције иду на редовне љекарске прегледе сваких шест мјесеци.

Двојици специјалаца позило је прије два дана приликом обуке, а један од њих преминуо је јуче ујутро у болници "Свети Дух".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана