Преминуо петнаестогодишњак у Пули, родитељи га три мјесеца нису одвели у болницу

ГС
Foto: Саша Миљевић

ПУЛА - Радници Полицијске постаје Пула провели су криминалистичко истраживање и утврдили сумњу да су хрватска држављанка (45) и хрватски држављанин (42) починили кривично дјело повреда дјечјих права.

Полиција је 29. септембра примила дојаву из пулске болнице да је у послијеподневним сатима преминуло дијете, јавља ПУ Истарска.

Проведеним истраживањем полицијски службеници утврдили су како су 45-годишњакиња и 42-годишњак грубо повриједили дјететова права занемаривањем и небригом око његовог здравственог стања, чиме су проузроковали смрт дјетета.

Три мјесеца га нису водили доктору

Наиме, уназад три мјесеца дјетету се погоршало здравствено стање, али осумњичени га нису одвели доктору, преносе Независне.

Дјетету се здравствено стање знатно погоршало 27. септембра, али осумњичени су тек 29. септембра затражили хитну медицинску помоћ, када је дијете превезено у пулску болницу, гдје је, нажалост, преминуло.

Осумњичени су по завршетку криминалистичког истраживања, данас у послијеподневним сатима, приведени притворском надзорнику Полицијске управе истарске.

Глас Истре неслужбено сазнаје да се ради о петнаестогодишњаку, ученику пулске Гимназије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана