Преминуло дијете седам дана након операције крајника

Танјуг
Foto: Илустрација/"Болница Свети Дух"

ЗАГРЕБ - У загребачкој болници “Свети Дух” седам дана након операције крајника преминуло је дијете (7), упркос свим покушајима реанимације.

Из болнице је саопштено да дијете преминуло јуче, гдје је допремљено колима Завода за хитну медицину Загребачке жупаније-испостава Запрешић, у раним јутарњим сатима и у том тренутку, како се наводи, није имало виталне функције.

Болница је одмах о случају обавјестила Министарство здравства и полицију, те покренула поступак унутрашњег надзора да би се испитале све околности.

Тијело детета је пребачено у Завод за судску медицину Медицинског факултета у Загребу ради обдукције како би се утврдио тачан узрок смрти, пренијели су хрватски медији.

Министар здравства Вили Берош кратко је потврдио да је у току унутрашњи надзор у болници Свети Дух у којој је преминуо седмогодишњи дечак, седам дана након операције крајника у истој медицинској установи.

“Након тога ћемо одлучити треба ли слати здравствену инспекцију”, рекао је Берош.

“ПУ загребачка упозната је с догађајем и утврђује све околности ове трагедије”, рекли су за загребачку Н1 из Полицијске управе Загреба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана