Преминула млада породиља у Госпићу, болнице негирају одговорност љекара

Срна
Преминула млада породиља у Госпићу, болнице негирају одговорност љекара

ГОСПИЋ - Млада породиља преминула је у Хрватској послије четвртог порођаја, а болнице у Госпићу, гдје се породила, и у Задру у коју је превезана, негирале су одговорност љекара.

Директор госпићке болнице Сандра Чубелић рекла је да је пород протекао стандардно, али да је породиља имала ураслу плаценту, што завршава тешком компликацијом.

Према њеним ријечима, није било љекарских грешака, наводе хрватски медији.

Специјалиста анестезиологије, реанимације и хитне медицине задарске болнице Еди Каруцо рекао је да је пацијенткиња у понедјељак, 7. новембра, послије подне била код њих на мјерама интензивног лијечења и да је упознат са случајем.

На питање да ли види елементе љекарске грешке, одговорио је: “Ни близу”.

Каруц је навео да је пацијенткиња умрла у јединици интензивне медицине Опште болнице Задар, након што јој је током крварења одстрањена матерница да би се зауставило крварење, а она је потом развила хеморагични шок и у таквом стању превезена у Задар.

Чубелићева је рекла да је у болници у Госпићу родбина породиље вербално напала гинекологе и да је дошла полиција, као и да љекари разумију тешке околности и да неће подизати тужбу.

Она је негирала да је било физичког сукоба иако се радило о тешкој и неугодној ситуацији јер су љекари, како је навела, “учинили све за пацијенткињу и новорођенче”, али, истакла је, “понекад се догоде такве фаталне ситуације”.

Двадесетдвогодишња жена из мјеста Горње Врховине код Оточца преминула је 7. новембра у Општој болници Задар, одакле је довезена из болнице Госпић након што је родила четврто дијете. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана