Прекинута сједница Владе Црне Горе због свађе о санкцијама Русији

ГС
Foto: Влада Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Сједница црногорске владе у техничком мандату прекинута је данас послије свађе одлазећег премијера Здравка Кривокапића и министра спољних хпослова Ђорђа Радуловића, због санкција према Русији, пишу подгоричке Вијести.

Потпредсједник владе и мандатар за састав нове владе Дритан Абазовић најавио је ванредну прес конференцију.

Из владе је, наводе, званично саопштено да је сједница прекинута "због неслагања у процедури усвајања одлуке о примјени санкција дефинисаних тачкама 11,12,13 усвојеног дневног реда".

"Разлог прекида сједнице није само у процедуралном дијелу, већ и у исказаном непоштовању и непристојном понашању министра Радуловића према премијеру Здравку Кривокапићу", наводи се у саопштењу.

Позивајући се на неименовани извор, Вијести пишу да је Кривокапић измијенио закључке, односно био против тога да се санкције усвоје у облику у ком су усвојене на Комисији за политички систем.

Премијер је наводно предлагао да се Министарство спољних послова овласти да усклади спољну политику са одлукама Европске уније, што како тврди, није правно могуће јер санкције морају да спроводе сви органи, а не само МВП.

Против тога су се побунили Радуловић и потпредсједник Абазовић, услиједила је полемика, након које је Кривокапић прекинуо сједницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана