Прекинут штрајк радника Чистоће у Загребу, градоначелник помаже у одвозу смећа

Танјуг
Foto: Aнадолија

ЗАГРЕБ - Радници загребачке Чистоће прекинули су данас штрајк након што им је градоначелник Томислав Тоамшевић обећао да ће добити писане гаранције о договору у вези са њиховим захтјевима.

Састанак репрезентативних синдиката и Управе Холдинга најављен је за сутра, а према најави медија, градоначелник Томашевић придружиће се радницима Чистоће у одвозу нагомиланог смећа.

Предсједник Савеза самосталних синдиката Хрватске Младен Новосел потврдио је за Хину да је штрајк прекинут и да су се сви радници вратили на посао.

Томашевић се јутрос састао с радницима Чистоће, након што су јуче постигли договор с Управом Холдинга и најавили прекид штрајка, а онда га наставили јер нису добили писану гаранцију.

Петет радника и Новосел на састанку с предсједником Управе Холдинга Иваном Новаковићем и руководиоцем Чистоће Давором Вићем договорили су моменталну исплату додатака од 700 куна онима с најнижим платама и 600 куна возачима, док су се усагласили да ће се о њиховим захтјевима за повећање коефицијената на 1.8 за комуналне раднике те 2.4 за раднике Чистоће преговарати у оквиру процеса мирења са синдикатима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана