Преговори о Љубљанској банци у завршној фази

Aгенције
Преговори о Љубљанској банци у завршној фази

Љубљана - Словеначки премијер Јанез Јанша рекао је да су преговори са Хрватском о Љубљанској банци у завршној фази и да су пребачени на виши ниво, због чега је за новог преговарача, умјесто шефа дипломатије, именовао члана свог кабинета.

Јанша је рекао да је то договорио са хрватским премијером Зораном Милановићем, са којим ће се састати 10. марта.

“Сада се више не ради о нивоу министара спољних послова него о нивоу опуномоћеника предсједника влада. То наравно могу бити и министри, али ја сам се одлучио да за опумоћеника именујем државног секретара у мом кабинету Тону Кајзера”, рекао је Јанша синоћ, а преносе хрватски медији.

Јанша је истакао да се тиме осигурава континуитет у преговорима, с обзиром на то да словеначки министар иностраних послова Карл Ерјавец, који је предсједник Демократске странке пензионера, крајем идуће седмице излази из владе, а његова странка напушта владајућу коалицију.

Он је истакао да је од хрватских представника приликом сваког сусрета добијао питања о Ерјавцу као преговарачу, с обзиром на његове честе изјаве о одласку из владе, што је, како је оцијенио, представљало сметњу преговорима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана