Предсједник Србије стигао у Словенију

Срна
Предсједник Србије стигао у Словенију

БЛЕД - Предсједник Србије Александар Вучић стигао је послије подне у Словенију, гдје ће учествовати на Бледском стратешком форуму и као једини политичар из региона говорити на панелу посвећеном будућности Европе, заједно са лидерима ЕУ.

Вучић ће, по завршетку панела, на Бледу имати тет-тет састанак са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, а састаће се и са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом.

Он је за премијере Сјеверне Македоније и Албаније Зорана Заева и Едија Раму организовао вечеру у ресторану “Земоно” чији је власник Томаж Кавчић, почасни конзула Србије у Словенији.

Предсједник Србије имаће одвојени састанак и са словеначким колегом Борутом Пахором, преносе београдски медији.

Главна тема овогодишњег 16. Бледског стратешког форума, који ће бити одржан сутра и прекосутра, јесте будућност Европе и њена отпорност на изазове.

У оквиру Форума биће разматрано и проширење ЕУ. На том панелу биће и предсједник Европског савјета Шарл Мишел и комесар за проширење Оливер Вархељи.

На дневном реду ће бити и ковид 19, а овогодишњи панели фокусирани су на опоравак од пандемије.

Због тренутне епидемиолошке ситуације неки учесници ће учествовати у дебатама виртуелно, док ће већина присуствовати лично.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да Предсједништво на данашњој сједници није донијело одлуку да сутра иде на Бледски стратешки форум у Словенији и да ће данас организаторима форума упутити писмо и скренути пажњу на то.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана