Предсједник општине Будва остаје у притвору

Срна
Предсједник општине Будва остаје у притвору

ПОДГОРИЦА - Вијеће Вишег суда у Подгорици одбило је жалбу адвоката ухапшеног предсједника општине Будва Мила Божовића, осумњиченог за стварање криминалне организације и кривична дјела у вези са дрогом, и потврдило одлуку о одређивању притвора до 30 дана.

Истовремено Вијеће је уважило жалбу Специјалног државног тужилаштва и одредило притвор Боживићу по још једном основу, а то је "несметано вођење поступка".

Вијеће је данас разматрало двије жалбе, једну адвоката, а другу тужилаштва.

Притвор је Божовићу раније одређен због опасности од утицаја на саучеснике али је тужилаштво тражило да му се одреди и због "несметаног вођења постпука".

Тужилац Вукас Радоњић рекао је да је притвор неопходан ради несметаног вођења поступка.

У питању је кривично дјело за које се по закону може изрећи казна затвора од десет година или тежа и које је посебно тешко због начина извршења и посљедица.

"Претходно је судија за истрагу, по приједлогу за одређивање притвора Специјалног државног тужилаштва одредио окривљеном притвор због опасности од бјекства и опасности од ометања поступка утицањем на саучеснике", додао је Радоњић.

Радоњић наводи да је Вијеће суда одбило жалбе бранилаца окривљеног против рјешења о одређивању притвора.

"Приједлог за одређивање притвора Специјалног државног тужилаштва је у цјелости усвојен, а тиме и разлози за притвор, што додатно потврђује да су прикупљени докази таквог квалитета и квантитета да из њих произилази основана сумња да је окривљени учинио кривична дјела због којих је против њега одређено спровођење истраге", истакао је Радоњић.

Виши суд у Подгорици одредио је јуче притвор до 30 дана за Божовића.

Мило Божовић је ухапшен у четвртак, 13. априла у акцији Специјаног полицијског одјељења. Он је ухапшен у породичној кући, а претресен је и његов кабинет у општини Будва.

Божовићу се на терет стављају кривично дјело стварање криминалне организације и три кривична дјела неовлашћења производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана