Предсједнички избори у Црној Гори 19. марта

Срна
Предсједнички избори у Црној Гори 19. марта

ПОДГОРИЦA - Избори за предсједника Црне Горе биће одржани 19. марта.

Одлуку о расписивању предсједничких избора донијела је предсједник Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић.

У саопштењу из кабинета Ђуровићеве наводи се да је предсједник Скупштине Црне Горе овлашћен и дужан да распише изборе за предсједника Црне Горе најкасније 120 дана прије истека мандата предсједника Црне Горе.

Након објављивања коначних резултата на изборима 2018. године садашњи мандат предсједнику Црне Горе започео је полагањем заклетве пред посланицима у Скупштини Црне Горе 20. маја 2018. године, тако да је посљедњи дан рока за расписивање избора 19. јануар 2023. године.

"Имајући у виду да од дана расписивања до дана одржавања избора за предсједника Црне Горе не може протећи мање од 60 дана, нити више од 90 дана, а водећи рачуна да су у априлу 2023. године велики вјерски празници све три најбројније конфесије у Црној Гори, сматрано је да је најпримјереније и најадекватније да термин за одржавање избора буде 19. март 2023. године", саопштено је.

У саопштењу се наводи да је најадекватнији термин одржавања избора 19. март 2023. године, поштујући законске рокове, а водећи рачуна о другим околностима и уважавању вјерских осјећања и обавеза грађана Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана