Предин позива на хуманитарни концерт у Београду за обнову кућа на Банији

ГС
Foto: Илустрација

Кантаутор, текстописац и књижевник Зоран Предин потврдио је за Н1 да ће судјеловати на великом хуманитарном концерту за помоћ страдалима у потресу на Банији, који ће се одржати 19. децембра у Комбанк дворани у Београду.

“Осјећам моралну обавезу помоћи тим људима који су сада у овим тешким временским, економским и епидемијским увјетима. Све је ођедном пало на њих. Да им се барем неки кров изнад главе постави”, навео је Предин.

Истиче да не воли причати о политици, као ни отварати политичке теме.

“Ја бих говорио о љубави, о пријатељству и сурадњи. Рецимо да сам три дана овог викенда био у Краљеву, с групом Лачни Франз, били смо поклон Града Марибора Граду Краљеву, јер су побратимљени градови. Одржали смо одличан концерт и причали смо о потреби да се поново уведе онај “влак братства и јединства”. Разлог за братимљење је прихваћање словенских избјеглица у Краљеву које су Нијемци у Другом свјетском рату протјерали, а у Краљеву су били краљевско примљени”, објашњава Предин.

Како наводи, племените се ствари не смију заборављати, а истиче да народе с ових простора зближава много заједничких ствари и мисли да ће се регија кроз сродне ствари и ујединити, преноси N1.

“Мислим да имамо пуно сродних душа које размишљају на исти начин, као ја. То су млади људи свих узраста и такву публику очекујем у неђељу на концерту”, истакнуо је Предин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана