“Празник мимозе”: Преговори за летове из Бањалуке

Срна
“Празник мимозе”: Преговори за летове из Бањалуке

ПОДГОРИЦА - Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције општине Херцег Нови договорио је са црногорском националном авио-компанијом организацију већег број летова из Београда за Тиват у току “Празника мимозе”, а у наредном периоду планирају се такви летови и из Бањалуке на састанцима туристичких организација из Републике Српске.

Директор продаје компаније “Ер Монтенегро”, Дејан Пижурица саопштио је да ће термини у којима ће се додатни летови одвијати бити објављени средином мјесеца.

Секретар за туризам, економски развој и инвестиције Општине Херцег Нови Ненад Витомировић објаснио је да ће додатни летови у току "Празника мимозе" омогућити бољу попуњеност смјештајних капацитета и повећати број туриста током фебруара и марта.

- Очекујемо знатно већи број гостију из Србије, јер "Празник мимозе" почиње 17. фебруара, а у том периоду су и празници у Србији. Програм је иновиран у односу на претходне године и конципиран тако да нуди занимљиве садржаје за све укусе и генерације. Надамо се успјешном договору са агенцијама из Бањалуке - рекао је Витомировић.

Он је додао да циљ није само боља посјета у току Празника мимозе, јер након тога слиједе васкршњи празници и Први мај.

- Херцег Нови мора да буде видљивији и конкурентнији на туристичком тржишту региона и Европе уопште. Ово ће уједно бити и почетак промотивних активности за наредну љетну туристичку сезону - рекао је Витомировић.

Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције општине Херцег Нови ће на састанку са свим заинтересованим туристичким агенцијама из Бањалуке сагледати могућност увођења чартер летова из Републике Српске.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана