Православни свештеник пронађен мртав

Вечерњи.хр
Православни свештеник пронађен мртав

Гарешница – Православни поп Никола Радомировић из Гарешнице пронађен је објешен у сопственој кући на тавану, преноси “Вечерњи.хр”.

Његов нестанак пријавила је суруга.

Полицији је 26. октобра нестанак пријавила Николина супруга Мирјана, наводећи да га је посљедњи пут видјела 18. октобра.

Овај нестанак изненадио је многе, а међу њима и Дарка Карановића, предсједника Жупанијског вијећа српске националне мањине.

- Годинама смо пријатељи и јако сам изненађен, и ја и сви који га познају. Задњи пут сам с њим контактирао још 10. или 11. октобра када смо уговарали посјету манастиру у Славонији. Обећао ми је да ће се јавити за који дан, но више се нисмо чули – истиче Карановић наводећи да га је прошле недјеље звао неколико пута, али се није јављао.

Да се нешто чудно догађа закључио је када је од другог свештеника сазнао да долази умјесто Николе на службу у његову парохију јер му се изгубио сваки траг.

Никола Радомировић постао је свештеник тек прошле године јер је у младости напустио богословију, оженио се, и тада изабрао свјетовни живот.

Ипак, испунила му се дугогодишња жеља да ипак постане свештеник и тада је преузео парохију у Трновитичком Поповцу, с обзиром на то да православне цркве у Гарешници нема.

Према тврдњама неких вјерника који су жељели да остану анонимни, Радомировић је у посљедње вријеме показивао велико разочарање.

Мјесецима је живио без црквене плате и једина примања били су му прилози вјерника.

Према истим изворима ни однос са супругом Мирјаном већ дуже вријеме није идеалан али свакако нико у томе не види разлог за нестанак.

Радомировић је иначе и члан клуба лијечених алкохоличара, али у клуб, више није долазио након што је постао свештеник.

С неким од чланова клуба остао је у контакту, међутим и они су изненађени његовим нестанком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана