Познато шта Турска тражи од Сјеверне Македоније да би испоручила Вањиног убицу

ГС
Познато шта Турска тражи од Сјеверне Македоније да би испоручила Вањиног убицу

Министарство правде Сјеверне Македоније поднијело је 7. децембра Турској захтјев за изручење Љупча Палевског-Палча, првоосумњиченог за отмицу и убиство 14-годишње Вање Горчевске из Скопља и 74-годишњег фризера Панча Жежовског. Турске власти су Палевском одредиле екстрадициони притвор од 40 дана.

Како јавља портал "Скопје инфо", Амбасада Републике Сјеверне Македоније у Анкари упутила је писмо Министарству правде у којем обавјештава да уручује ноту добијену од Министарства спољних послова Републике Турске.

"У одговору на допис Амбасаде Републике Сјеверне Македоније у Анкари од 6. децембра, у којем се наводи да је Љупчу Палевском на основу писма добијеног од Канцеларије главног јавног тужиоца Баликешира одређен екстрадициони притвор од 40 дана", наводи се у саопштењу Министарства правде.

Турска ће брзо вратити Палча у Македонију само ако домаће правосудне власти пошаљу својим колегама чврсте доказе да је убио двоје људи, иначе Палевски можда никада неће бити изведен пред лице правде у тој земљи.

Осим исказа осумњичених који на њега указују као на убицу, Турци очекују и материјалне доказе, односно резултате обдукције и узрок смрти, наводи тај портал.

Тројица признала учешће у Вањиној отмици и убиству

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана