Познати детаљи несреће на Плитвицама

Агенције
Познати детаљи несреће на Плитвицама

ПЛИТВИЦЕ - Пропутовање кроз Хрватску и уживање у природним љепотама јуче је једна петочлана израелска породица требала додатно употпунити шетњом по Националном парку Плитвичка језера. Међутим, догодила се трагедија у којој је најстарији члан фамилије, 73-годишња пензионерка, трагично преминула. Познати су и детаљи кобне несреће.

Како сазнају медији у Хрватској, госпођа је по Националном парку шетала са сином, снахом и двоје унучића и била је дио туристичке групе. Стазе су биле склиске јер је прије тога падала киша, а пензионерка се око 13.00 сати одлучила удаљити на тренутак ради обављања мале нужде.

Доласком до неограђеног простора наједном је изгубила равнотежу и пала са 4.5 метара висине на земљу одакле се, на ужас свих гостију националног парка, даље откотрљала низ стрмину у језеро. Трагедија се догодила између Градинског језера и пристаништа П2 код бивше хидроцентрале Бургет, а за госпођом су одмах у воду скочиле друге особе те ју извукле ван.

На мјесто догађаја је врло брзо по сазнању пристигла и Хитна помоћ Парка, међутим, реанимација је била узалудна.

Нажалост је подлегла задобијеним повредама. Конзуларни званичник амбасаде Израела је контактиран те је преузео бригу око организације превоза тијела преминуле у родну земљу, преноси "Слободна Далмација". А на мјесту пада, полицајци су обавили увиђај и доставили посебан извјештај надлежном тужилаштву.

Иначе, ово није први пута да се у Националном парку догађају трагедије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана