Позив за регистрацију бирача за избор европских парламентараца

Срна
Позив за регистрацију бирача за избор европских парламентараца

Сарајево - Амбасада Хрватске у БиХ објавила је данас позив за регистрацију хрватских држављана који ће у БиХ гласати за избор чланова Европског парламента из Хрватске.

Избори за чланове Европског парламента из Хрватске у дипломатско-конзуларним представништвима Хрватске у БиХ биће одржани у недјељу, 26. маја.

Бирачка мјеста у БиХ биће отворена у сједиштима дипломатско-конзуларних представништава Хрватске у Сарајеву, Бањалуци, Мостару, Тузли, Ливну и Витезу, наводе из Амбасаде Хрватске у БиХ.

Хрватски држављани који имају пребивалиште у Хрватској треба да доставе захтјев за претходну регистрацију бирача с пребивалиштем у Хрватској, док држављани Хрватске који немају пребивалиште у Хрватској и који нису поднијели захтјев за електронску личну карту треба да доставе захтјев за активну регистрацију бирача који немају пребивалиште у Хрватској.

Држављани који немају пребивалиште у Хрватској, а који су поднијели захтјев за електронску личну карту, не морају се активно регистровати већ ће, по службеној дужности, бити активно регистровани према адреси пребивалишта из електронске личне карте.

Уколико желе гласати на подручју другог дипломатско-конзуларног представништва, односно у Хрватској, бирачи морају поднијети захтјев за промјену мјеста активне регистрације.

Захтјеви за претходну/активну регистрацију и захтјев за промјену мјеста активне регистрације бирачи подносе најближем дипломатско-конзуларном представништву Хрватске у БиХ, односно надлежној канцеларији управе у Хрватској, уколико ће на дан одржавања избора боравити у Хрватској.

Лично потписани захтјев за регистрацију уз копију важећег личног документа грађани могу поднијети лично, путем поште, телефакса или имејла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана