Пожар у стамбеној згради у Тетову, 13 лица повријеђено

Агенције
Пожар у стамбеној згради у Тетову, 13 лица повријеђено

ТЕТОВО - Двадесетчетворогодишњак из Тетова задобио је опекотине по цијелом тијелу, док је 12 лица лакше повријеђено у пожару у стамбеној згради у Тетову.

Пожар је избио у стану тешко повријеђеног младића који је живио сам.

Младић је превезен у Ургентни центар у Скопље и животно је угрожен, док су остали повријеђени станари пребачени у болницу у Тетову.

Према свједочењима станара, пожар је изазвала експлозија плинске боце у стану 24-годишњака који је, иако му се одјећа запалила, успио да се извуче у ходник гдје су му помогле комшије.

Он је задоби опекотине четвртог степена, док је станарима са дисајним проблемима помоћ пружена у тетовској болници.

Из Ургентног центра из Скопља наводе да младић има опекотине на 100 одсто тијела и тренутно је у критичном стању и животно угрожен.

Код осталих лица који су довезени у тетовску болницу углавном је ријеч о посљедицама тровања димом или су у питању били знаци панике.

Ватрогасци сумњају да је пожар узроковао плински цилиндар, иако то није потврђено у полицијском извјештају.

Ука Алити из ватрогасне бригаде Тетово истакла је да је пламен избио у стану на трећем спрату из плинске боце, а захваћен је цијели стан са свим намјештајем и уређајима.

У гашењу пожара је учествовало 10 ватрогасаца са три возила. Ватрогасци су успјели локализовати пламен и евакуисати становнике зграде.

Тужилац и полиција настављају истрагу како би се открио узрок ове несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана