Пожар у Истри локализован, изгорјело 50 хектара шуме и ниског растиња

Срна
Foto: Глас Истре

ПУЛА- Велики пожар код Новиграда јутрос је потпуно под контролом, а изгорјело је око 50 хектара бјелогоричное шуме и ниског растиња, наводе ватрогасци.

Пожар је јутрос у 7.00 у потпуности локализован, изгорјело је око 50 хектара бјелогоричне шуме и ниског растиња, а у пожару нико није страдао.

Ватрогасци су успјели да одбране куће на Станцији, преноси портал "Индекс".

У акцији гашења пожара, који је букнуо синоћ учествовало је 86 ватрогасаца из Новиграда, Умага, Пореча и Бузета и припадника тамошњих добровољних ватрогасних друштава, а гашење је отежавао јак, на тренутке олујни вјетар.

"Пожар је под контролом и с терена су повучене све ватрогасне снаге осим оне из Умага која ће дежурати и контролисати пожариште, односно догасивати ако буде потребно. Захваљујући великим напорима, успјели смо обуздати ватрену стихију, а што је најважније, приликом интервенције нико није страдао, остала је само материјална штета", истакао је жупанијски ватрогасни командир Дино Козлевац.

Он је додао да ће се током дана измјерити опожарена површина, а она се према првим процјенама креће негдје у распону од 40 до 50 хектара. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана