Пожар пријети кућама: Туристи у паници бјеже из апартмана ВИДЕО

ГС
Пожар
Foto: Јутарњи лист | Пожар

ШИБЕНИК - Велики пожар се развио код Шибеника, у Далмацији. На терену је тренутно 56 ватрогасаца са 20 ватрогасних возила и три противпожарна авиона Цанадаир. На пожариште су полетјела и двија противпожарне летјелице Аир Трацтор, јавља "ХВЗ".

- Очекује полијетање још ваздушних снага. На пожариште је упућен и ЈВП Сплит - јавља Хрватска ватрогасна заједница.

У паници су и бројни туристи, код Примоштена је велика колона аутомобила, многи покушавају напустити мјесто. Нестало је и струје на цијелом потезу од Гребаштице до Примоштена.

Како преносе хватски медији пожар се шири, ватра пријети кућама.

- Људи бјеже из апартмана. Паника је, све смрди на дим и паљевину - испричали су мјештани.

- У страху смо, куће су нам пуне дима, небо је потпуно црно. Не знамо хоћемо ли остати овдје али засад се нигдје не може отићи - казала је мјештанка из Гребаштице.

Удари југа на шибенском подручју су око 11 м/с, што погодује убрзаном ширењу пожара.

"У само пола сата проширио се дупло. Ситуација на терену не изгледа добро. Видим да су три канадера изнад пожаришта, али уз овако јак вјетар, засад се ватра не успјева ставити под контролу", казао је читалац портала "Далмација Данас".

Велики облак дима ношен је снажним ударима југа.

Према ријечима командира Јавне ватрогасне службе Шибеник, Волимира Милошевића, пожар није ни близу под контролом нити је локализован.

"Имамо објекте који су у непосредној опасности, тамо су распоређени ватрогасци. Струја је искључена. Полиција на терену регулише саобраћај на дјелу Јадранске магистрале, а сви прилазни путеви су затворени", рекао је Милошевић за "Хину".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана