Пожар на Чиову цијелу ноћ гасиће 145 ватрогасаца

Срна
Пожар на Чиову цијелу ноћ гасиће 145 ватрогасаца

ТРОГИР - Пожар који је послије подне букнуо на острву Чиово и даље је активан, те ће га цијелу ноћ гасити 145 ватрогасаца са 40 ватрогасних возила, саопштено је вечерас из Жупанијског ватрогасног оперативног центра у Сплиту.

"Сви ватрогасци и ватрогасна возила који су у поподневним часовима били ангажовани на гашењу остаће цијелу ноћ и наставити да гасе тај пожар", навели су из овог центра.

Велики проблем ватрогасцима представља неприступачан терен са јужне стране гдје ватра и вечерас пламти. На сјеверној страни, гдје је терен приступачнији, дио пожара ватрогасци су локализовали, али га нису угасили.

Густи дим са пожаришта на Чиову вечерас се проширио на јужне дијелове Сплита гдје се осјећа мирис паљевине.

У гашењу великог пожара ангажоване су све расположиве ватрогасне снаге од Трогира до Омиша, а из ваздуха помажу три канадера и три "ер трактора".

Жупан Сплитско-далматинске жупаније Блаженко Бобан, који је послије подне обишао велико пожариште, рекао је да је ситуација захтјевна, али да је добро да куће тренутно нису угрожене и да временске прилике иду на руку ватрогасцима, преносе хрватски медији.

"Ватрогасци се надају да ће пожар брзо сузбити, те ће копнене снаге дежурати цијелу ноћ и сузбијати рубна подручја пожаришта да се ватра не би приближила кућама. Гори на подручју општине Округ, али и на подручју града Сплита, јер је дио Чиова територијални дио Сплита", прецизирао је Бобан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана