Потврђен осми случај коронавируса у Словенији, заражен љекар

Тањуг
Потврђен осми случај коронавируса у Словенији, заражен љекар

ЉУБЉАНА - У Словенији је у петак потврђен и осми случај заразе коронавирусом, а ради се о љекару из дома здравља у месту Метлика, близу границе с Хрватском.

Заражени љекар се у четвртак осјећао лоше, у петак је осјетио знаке болести и остао је код куће где му је узет брис, за који се испоставило да је позитиван.

Он је пребачен у болницу у Новом Месту, а одатле на инфективну клинику у Љубљани, а сумња се да се заразио у Италији где је боравио прошле недеље.

Испитују се и његови контакти након повратка јер је три дана нормално долазио на посао и био у контакту са пацијентима и здравственим радницима, преноси портал Индеџ.

Словеначки министар здравља Алес Сабер је за словеначки портал 24ур рекао како сада траже контакте зараженог лекара, укључујући и најмање 40 пацијената и 54 запослена у Дому здравља.

Према речима Сабера, најновија три случаја заразе су најгори сценарио јер се ради о здравственим радницима који су у контакту с пацијентима.

Како се наводи, накнадно се сазнало како је заражени лекар у проблематичном времену био у контакту и са 12 штићеника Дома за старије особе Метлика, где је такође радио и са једном сестром.

Први случај коронавируса у Словенији потврђен је у сриједу, а откривен је код 60-годишњег мушкарца који се недавно вратио из Марока преко Италије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана