Потрес јачине 3,1 степен Рихтерове скале у јужној Далмацији

Срна
Потрес јачине 3,1 степен Рихтерове скале у јужној Далмацији

ЗАГРЕБ, - Потрес магнитуде 3,1 степен Рихтерове скале погодио је рано јутрос јужну Далмацију с епицентром око 10 километара западно-југозападно од града Виса, објавила је Сеизмолошка служба Хрватске.

Сеизмографи су потрес забиљежили у 5.18 часова, а магнитуда потреса износила је 3,1 степени по Рихтеру.

Потрес се осјетио у јужној Далмацији.

На подручју Петриње, Сиска и Глине током ноћи забиљежен је потрес јачине три, а јутрос два и по степена Рихтерове скале, рекао је сеизмолог Крешимир Кук.

Он је навео да је у 1.19 часова то подручје погодио потрес од три степена, а јутрос у 7.05 часова потрес магнитуде два и по степена Рихтерове скале.

Кук је истакао да је након јучерашњег најјачег удара, забиљежено и петнаестак потреса магнитуде од један до два степена по Рихтеру.

Он је за ХРТ рекао да је потрес магнитуде три степена, који је био током ноћи, нормална појава.

"Људи су у страху, имамо огроман број позива и паника је као наставак серије загребачког потреса, чак и на ширем подручју, не само ужем епицентралном подручју око Петриње, Сиска и околине. Људи с великим страхом прате све ове накнадне потресе који се још догађају", рекао је Кук.

Централну Хрватску јуче ујутро погодила су три јака земљотреса, након којих је услиједио низ слабијих.

Најјачи је био пет степени Рихтерове скале, с епицентром између Петриње и Сиска, у 6.28 часова. Људских жртава није било, а још се не зна колика је материјална штета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана