Потписан споразум у сусрет братимљењу Новог Сада и Тивта

Срна
Foto: принтскрин

ПОДГОРИЦА- Предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић потписао је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем споразум који треба да послужи као основа за продубљивање сарадње два града, који ускоро треба да се побратиме.

Комненовић је током посјете Новом Саду истакао да сарадња Тивта са тим војвођанским градом постоји већ деценијама, на различитим пољима, а да је данашњи споразум први корак ка успостављању формалне сарадње, која треба да допринесе продубљивању тих односа, прије свега економских.

"Већ постоје одређена интересовања за улагања у инфраструктуру, а од великог је значаја и будућа сарадња на пољу културе, посебно када знамо да је Нови Сад ове године Европска престоница културе", рекао је Комненовић за црногорске медије.

Комненовић је оцијенио да ће им искуства Новог Сада бити од великог значаја у сусрет апликацији Боке Которске за Европску пријестоницу културе 2028, коју предводи Општина Будва.

Он је навео да суштински садржајна дугогодишња сарадња коначно добија праву форму, како би ускоро на табли градова побратима Новог Сада било истакнуто име још једног града из Црне Горе и најавио да ће уговор о братимљењу Тивта и Новог Сада бити потписан у најкраћем могућем року, што ће бити основа за конкретне пројекте од обостраног интереса.

Вучевић је изразио задовољство што баш у години када је Нови Сад Европска пријестоница културе са Тивтом подижу ниво сарадње на виши ниво јер, како је рекао, имају много тога заједничког.

"Нови Сад жели да сарађује са градовима Црногорског приморја и да будемо једни другима од помоћи. Спремни смо да стеченим искуствима максимално подржимо Будву и градове Боке Которске у такмичењу за Европску престоницу културе 2028. године”, рекао је Вучевић поводом потписивања споразума. /крај/тб/саб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана