Потјерница за првоосумњиченим за убиство дјевојчице, познато с ким и гдје је побјегао

Танјуг
Потјерница за првоосумњиченим за убиство дјевојчице, познато с ким и гдје је побјегао

СКОПЉЕ - Македонски министар унутрашњих послова Оливер Спасовски изјавио је данас да је главноосумњичени за убиство 14-годишње Вање Ђорђевске побјегао из Северне Македоније са својим адвокатом прво у Београд, а потом у Бугарску.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ће се утврдити сви аспекти тог бјекства, преноси Плус инфо.

Како је раније рекао, главни организатор и извршилац убиства убио је дјевојчицу, према до сада утврђеним доказима, око 10 сати јер се плашио доказа које би полиција могла да пронађе у већ започетој истрази након прве пријаве о злочину.

- Учинићемо све да ову особу, ово чудовиште, којег пратимо, приведемо правди чим крочи на наше тло - рекао је Спасовски.

На питање новинара да ли је неко дојавио осумњиченом да побјегне, Спасовски је рекао да нико раније није имао информацију да је осумњичен, да би он могао да га обавијести.

Према сазнањима из истраге, главноосумњичени је  Љупчо Палевски, познат и као Палчо.

Главни тужилац   Гаврил Бубевски изјавио је да су три осумњичене особе за двоструко убиство, малољетнице крај Скопља и старије особе, крај Велеса, током саслушања признале ко је у шта био умијешан.

-Починили су два кривична дјела – отмицу ради имовинске користи и кривична дјела – убиство. Ови злочини се најстроже кажњавају у Македонији. Затражено је задржавање од 48 сати јер су у току други претреси и вјештачења. Затим ће МУП изаћи са кривичном пријавом, након чега ће јавно тужилаштво отворити формални истражни поступак - рекао је тужилац Бубевски  на  конференцији за новинаре.

Бубевски је најавио да ће за осумњиченим који је у бјекству бити расписана међународна потјерница.

Починиоци овог гнусног злочина биће, казао је, кажњени без икаквог оклијевања. Рекао је и да је истражни процес био отежан на почетку јер су недостајале почетне информације, али су у даљем поступку обезбијеђени доказни материјали.

-Поступак мора да буде законит да не бисмо дошли у ситуацију да поступак падне на суд због процедуралних грешака - додао је тужилац.

Истакао је да постоје изјаве осумњичених како је за само два сата све измакло контроли и дјевојчица је убијена.

-Насилнике је ухватила паника јер се око проналаска дјетета ангажовала цјелокупна јавност, па су одлучили да ће новац потражити касније и дјетету одузели живот - прецизирао је Бувевски одговарајући на питања новинара.

Поводом умијешаности оца дјевојчице, он је рекао да су осумњичени признали да су од њега добили информације од кретању дјетета, а преко осумњиченог који је у бјекству.

Наводно је мајка продала стан и намјера криминалаца била је да узму новац.

 Додао је да се истрага спроводи.

-Дакле, на оцу су само секундарни докази и указују да је наводно умијешан и за сада нема основа да буде оптужен - јасан је тужилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана