Посланик изнио јаја на говорницу хрватског Сабора

ГС
Foto: Вечерњи лист

ЗАГРЕБ- Посланик опозиционог Моста Миро Буљ донио је данас у парламент кутију јаја, а када је изашао за говорницу са јајетом у рукама је поручио да не жели њима да гађа премијера Андреја Пленовића, већ само да укаже на многа поскупљења, која влада не покушава да спријечи.

Хрватска влада се, казао је, бави другим стварима, као што су хапшења грађана и Украјина.

“Јаје нити је оружје нити ћемо било коме да пријетимо. Знам да премијер долази на Одбор за националну безбједност због човјека којег су привели због јаја, али није ријеч о тероризму тако да не морате, предсједниче, звати стражу”, поручио је Буљ на почетку свог слободног излагања предсједнику Сабора Гордану Јандроковићу.

Јајима, казао је, неће гађати премијера Андреја Пленковића, већ жели да укаже на поскупљења, али и апсурдност хапшења грађана због писања на друштвеним мрежама.

“Знам да је битно да премијер каже да ће он реаговати на Украјину свом својој силом, да ће се Русија затрести, а не може наткрити Ћосин поток у Сињу с Хрватским водама или неке друге ствари које су пуно значајније....", рекао је, између осталог, Буљ, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана