Посланик хтио да запали парламент (ВИДЕО)

Танјуг
Посланик хтио да запали парламент (ВИДЕО)

ТИРАНА - Пленарну сједницу албанског парламента пратио је жесток окршај посланика Демократске странке и обезбјеђења, јавља Јуроњуз на албанском језику.

На почетку сједнице посланици су столицама блокирали пролаз предсједници скупштине Линдите Николе, а касније су камере снимиле како посланик Демократске партије Фљамур Нока покушава да запали парламент, док се види како пали чаршаве и ставља их испод гомиле столица.

Никола је искључила посланика Демократске странке и затворила пленарну сједницу на којој су посланици говорили о проблемима бирача.

Јуроњуз на албанском додаје да се на снимку види да је захваљујући интервенцији обезбјеђења угашен пожар.

Бивши премијер Сали Бериша је истакао да су све то "облици грађанске непослушности".

Он је такође нагласио да ће опозиција наставити борбу за формирање скупштинских комисија, што је по њему неспорно уставно право.

-Данашња грађанска непослушност је успјех посланика опозиције. Видјели сте како су опколили парламент, иако је 15 чувара стављено на врата, али ништа није спријечило акцију. Били су приморани да функционишу као парламент у пећини - рекао је Бериша.

Он је додао да "креативност у одбрани парламентаризма нема граница".

Прије двије недјеље, догодио се још један инцидент у албанској скупштини, када је сједница скупштине парламента завршена је пет минута након почетка, јер су опозициони посланици запалили димне бомбе.

Непосредно након што је усвојен буџет за 2024. годину гласовима већине, посланици опозиције су упалили димне кутије, па је наставак био немогућ.

Опозиционари су, такође, направили барикаде од столица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана