Посланици ДФ-a неће присуствовати сjедници Скупштине Црне Горе

Танјуг
Посланици ДФ-a неће присуствовати сjедници Скупштине Црне Горе

ПОДГОРИЦА- Посланички клуб Демократског фронта (ДФ) неће присуствовати данашњој сједници Скупштине Црне Горе јер је она сазвана на нелегалан и нелегитиман начин, али и због недавног каменовања аутобуса са дјецом из Никшића, рекао је посланик овог савеза Славен Радуновић.

Рекао је да су неке партије нашле начин да оправдају тај "фашистички чин".

-Називам га слободно фашистичким из разлога што, када у својој наводној земљи, још у Престоници, деца не могу афирмативно да певају о своме роду, Косову и Петровићима и Обилићу, то не може бити разлог да их било ко каменује. А тај чин су покушали да оправдају сви од предсједника општине, па надаље - навео је Радуновић.

Рекао је да пјесме о Косову, Обилићу и Петровићима нису разлог за каменовање, посебно не на Цетињу.

-Цетиње није престоница у част шанера из 1980. и наркодилера из 1990. и 2000. већ због Петровића и њиховог односа према Обилићу и према Косову. Дакле, поштована господо са Цетиња, која сте се осилили, толико да знате - на Цетињу не постоји случајно Обилића пољана на којој је краљ Никола прегледао своје војне јединице прије слања у борбу, а назвао је тако како би ти људи којима је Милош Обилић био симбол јунаштва били додатно мотивисани за битку. А у рат су ишли због Косова - казао је Радуновић.

Посланици ДФ-а, како је додао, због тога неће присуствовати сједницама на Цетињу док се посланици власти не ограде од, како је казао, фашистичких испада, а тражиће и да се преиспита одлука о дофинансирању Цетиња из државног буџета.

Очекује да ће нова власт имати шта да каже по овом питању и да ће починилац бити ухапшен и осуђен.

На питање да ли то што неће присуствовати сједници Скупштине на Цетињу, значи да ће и убудуће бојкотовати парламент, он је одговорио да ће ићи на остале сједнице.

-Ићи ћемо на остале сједнице зато што знамо да ће ова влада, и на овај начин изабрана, бити призната од међународне зајенице и да ће њена дјела да производе конкретне неке ствари. Желимо да на сваком мјесту будемо да критикујемо оно што је за критиковање - рекао је Радуновић.

Он је казао да се ДФ никада не понаша лицемјерно и да називају ствари правим именом.

-Ово је нелегално и нелегитимо, ови људи ће одговарати у кривичном поступку- Причам о онима који су на овај начин заказали сједницу – истакао је Радуновић и рекао да не могу затварати очи пред чињеницом „да ће влада, каква год да је, доносити одлуке у Црној Гори".

Казао је да то не могу да раде јер су одговорни и имају гласаче иза себе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана