Порука на цркви у Сплиту да се не гласа за Србе и комунисте

Срна
Порука на цркви у Сплиту да се не гласа за Србе и комунисте

СПЛИТ - На једној цркви у Врањицу код Сплита, на дан локалних избора у Хрватској, појавила се порука на којој пише да не треба гласати за Србе и комунисте.

Порука се појавила на цркви Светог Мартина бискупа, а на папиру пише да Срби и комунисти не би требали ући у Мјесни одбор, те да треба гласати за католика који се не опија и не иде у кафиће, преноси хрватски портал “Индекс”.

Свештеник жупе Иван Матковић оцијенио је да је тај поступак примитиван и јадан, додајући да му је тај папир донио један жупљанин који је то видио на огради цркве.

“Немам никакве везе са тим. Не могу нагађати ко је то поставио, могу то по стилу неких људи наслутити... Али, не бих нагађао”, додао је свештеник.

У Хрватској се данас одржавају локални избори, на којима право гласа има 3.660.000 бирача.

На изборима учествује више од 38.000 кандидата за функције у представничким тијелима и извршној власти у 555 градова и општина.

Грађани Хрватске бирају општинска вијећа и начелнике у 428 општина, градска вијећа и градоначелнике у 127 градова и главном граду Загребу који има статус жупаније, као и жупанијске скупштине и жупане у 20 жупанија, те њихове замјенике из редова националних мањина и хрватског народа у општинама гдје су Хрвати мањина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана