Портпаролка полиције осуђена на рад за опште добро

Срна
Портпаролка полиције осуђена на рад за опште добро

Загреб - Бивша портпаролка сплитске полиције Марина Краљевић-Гудељ данас је у Општинском суду у Загребу због фалсификовања дипломе загребачког Филозофског факултета неправоснажно осуђена на годину дана затвора, који ће бити замијењен радом за опште добро.

Њен адвокат најавио је жалбу, тврдећи да се у том случају гоне људи, а не дјела.

Оптужена је према неправоснажној пресуди, фалсификовала диплому из енглеског језика, књижевности и етнологије, а током поступка тврдила је да иза свега тога стоји хрватска Обавјештајно-безбједосна агенција.

Суд је наложио да се диплома одузме и уништи, а да се радна књижица Марине Краљевић-Гудељ достави жупанијским властима ради поништења стручне спреме.

Бивша портпаролка сплитске полиције Марина Краљевић-Гудељ је 2005. радила на пословима за односе с јавношћу, а двије године касније распоређена је на мјесто портпаролке и затим мјесто шефице Одсјека за извјештајну аналитику и односе с јавношћу.

Крајем 2011. затражила је премјештај у Управу полиције, али до премјештаја није дошло, јер су службеници Управе посумњали у аутентичност дипломе.

У случају да осуђујућа пресуда постане и правоснажна, окривљена ће један дан затвора мијењати за два часа рада за опште добро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана