Породиља ипак знала за трудноћу: "На одмор је дошла с новим дечком"

ГС
Породиља ипак знала за трудноћу: "На одмор је дошла с новим дечком"

ЗАДАР - Дјевојка из Луксембурга, која се у суботу породила у Националном парку Пакленица, ипак је знала да је трудна, а на одмор у Хрватску је дошла са родитељима и новим дечком који није отац дјетета, па је, како се претпоставља, то био и разлог због чега је тврдила да није знала да је у другом стању.

Зове се Наташа, има 22 године и недавно је раскинула с дечком. С новим је дошла у Хрватску на љетовање код очевог пријатеља у мјесто Карин недалеко Задра. Било би то идилично љетовање, али све се закомпликовало јер је Наташа била у високом степену трудноће за коју нико није знао, бар тако тврде њени најближи, пише 24сата.

- Ми смо ишли на планину сви заједно. Наташа је била добро, а онда је отишла у тоалет и било јој је зло. На крају су је породиле моја супруга и њена мајка. Помоћ је дошла касније јер се ради о терену који није приступачан - говори Борис који је примио породицу из Луксембурга у госте.

Гости су дошли прије неколико дана у Хрватску. Било их је четворо, али сад се враћају с петим чланом. Беба је добро, порођајна тежина је 3.300 грама, а са постељицом је то преко пет килограма, сазнаје се у задарској болници, чије особље ипак каже да не стоји да новопечена мајка није знала да је трудна.

Зашто је крила, то само она зна, али можда је разлог то што није дошла у Карин с оцем дјетета, већ с новим партнером који је и сам у шоку од догађаја с љетовања.

- Ми нисмо знали ништа. За нас је то емотивни шок, ма за све. Морали смо објаснити и службеницима који су задужени за папире, били смо као на испитивању, иако разумијем кад је нешто службено, нема мјеста емоцијама. Могу само рећи цурица је здрава, има и име, али није хрватско, а ја сад помажем породици да се снађе. Тек треба извадити папире, треба узети основне ствари за новорођенче, није то баш све једноставно, а ја сам на услузи, пратим их свуда и помажем - каже Борис док млада мајка одбија рећи иједну ријеч.

Породиља се није надала новинарима. Међутим, вијест је одјекнула све до Луксембурга.

- Њен отац и ја смо пријатељи. Они су увијек љетовали у Шпанији. Али сам рекао како сам сад у пензији да дођу код мене. Био је то план за мало другачији одмор, нисмо се овом надали, али, се сад сви морамо снаћи.  А сад знала, не знала, што могу рећи, некад човјек у глави негира стварно стање. Али ми сад немамо времена бавити се тиме. Беба је још у болници, излази ускоро, а тек онда треба видјети шта је било. Најважније је да је добро, здрава је и жива - закључио је Борис.

Мајка без ријечи, бака такође, иако су доспјеле у медије због случаја који деценијама није забиљежен.

Не причају стране језике, али су рукама итекако добро давале знакове да не желе говорити о томе. Интересовање јавности је велико, како и не би кад се овакав случај не памти више од 50 година, а на крају није ријеч ни о изненађењу како тврди млада мајка. Наиме, њена дјевојчица је на свијет дошла у термину, и није ријеч о пријевременом порођају.

- Ми смо били затечени изјавом да није знала за трудноћу. Послије нам је ипак рекла да је знала, а има и много слика на друштвеним мрежама на којима се види како се одијева да би сакрила ипак видљиве знакове трудноће. Нисмо ту да дајемо оцјене, дијете је добро, мајка је у доброј форми. Држављанка је ЕУ, дакле нису ни спорни трошкови болнице, на крају за пород је то и мања ставка. Али зашто по Велебиту ићи по таквим условима нисмо ми који требамо постављати таква питања. Бебица је добро, претраге су све одрађене, ипак ће остати код нас дан два, и то није ништа страшно, а онда нека протокол ради своје, ми смо са здравствене стране учинили све, и ту за нас прича завршава - рекли су гинеколози који су видјели и мајку и бебу.

Пакленичка беба рођена је у суботу и то на мјесту који је сат и по доброг хода од самог уласка у Национални Парк на дијелу који се зове Лугарница. Порођај је мајку затекао у тоалету, а помогле су јој мајка и породична пријатељица.

Срећом, на дежурству у кањону су биле двије докторице и то гинеколог и анестезиолог и оне су прве дошле до бебе.

Мајка је изгубила пуно крви и без помоћи сигурно се не би могла спустити до подножја планине одакле је транспортована у задарску болницу из које је на властити захтјев изашла, али постоји и добар разлог за то. Наиме, беба мора имати папире јер је страна држављанка и то се мора обавити у најкраћем могућем року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана