Породице погинулих са вијенцима остале испред капије касарне у Подгорици

Срна
Породице погинулих са вијенцима остале испред капије касарне у Подгорици

ПОДГОРИЦА - Удружење бораца ратова од 1990. године Црне Горе саопштило је да њиховим, као и члановима Удружења ратних ветерана Приштинског корпуса Војске Југославије, те породицама војника из Подгорице погинулих уочи и током НАТО агресије данас није дозвољено да положе вијенце на споменик у касарни "Марко Миљанов Поповић" у Подгорици.

Из Удружења бораца ратова 1990. године је саопштено да су благовремено затражили од министара одбране Црне Горе Оливере Ињац дозволу за улазак у касарне Војске Црне Горе 24. марта, на дан када је почела НАТО агресија на СР Југославију, али да су били ускраћени за одговор.

Они тврде да није прихваћена ни молба Милутина Џувера да сам положи вијенац на споменик у подгоричкој касарни на коме је уписано име његовог сина Божа, иако је Удружењу ратних ветерана речено да ће полагање вијенаца бити дозвољено искључиво породици преминулог војника, како је то учинио Душан Стајић у касарни "Милован Шарановић" у Даниловграду.

- На крају је и командант касарне одбио молбу Џувера да неко од војника из однесе вијенце и положи их на споменик, па су вијенци, на срамоту Министарства одбране и Војске Црне Горе остали на огради касарне - наводи се у саопштењу.

Из Удружења бораца ратова 1990. године кажу да су у касарнама у Маслинама и Даниловграду, "самовољом Министарства одбране, заробљени споменици палим борцима, супротно Закону о спомен обиљежјима".

Оно су навели да су сви дужни да се придржавају Устава и закона, штите од дискриминације и других видова насиља и атака на слободе и права грађана и достојанство личности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана