Поповић: Абазовић понудио да врати мандат

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА Предсједник Либералне партије Андрија Поповић саопшто је да је потпуно незадовољан током преговора представника Грађанског покрета УРА, мандатара Дритана Абазовића и парламентарне опозиције о формирању нове црногорске владе.

Он је, како преноси подгорички портал ЦдМ, рекао да је на синоћењем вишечасовном састанку, Абазовић у једном моменту понудио да врати мандат предсједнику држави, и поручио да ЛП вјероватно неће бити дио ове приче.

“Било је говора о томе да мандатар врати мандат предсједнику државе и то је можда нормално за те преговоре гдје сви имају максималистичке захтјеве”, рекао је Поповић новинарима.

Своје незадовољство начином на који теку преговори о формирању нове владе, Поповић објашњава: “Све тече неозбиљно у тешким тренуцима за Црну Гору. Грађани не могу више да чекају ни дана.

Остала је нада да ће доћи до неког договора иако је то прилично танка нада. Верујем да ће политички субјекти исказати неку мудрост и разум да се што пре дође до деблокаде система”.

Спорно је, истиче, то да су партијски лични интереси преовладали над државним. “Како ствари стоје ЛП вјероватно неће бири дио ове приче. Чим немате програм и кадровску струкруру владе не можете озбиљно да разговарате о наредним потезима и заказивању Скупштине”, закључио је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана