Поплављене куће у Вараждинској и Загребачкој жупанији

Агенције
Поплављене куће у Вараждинској и Загребачкој жупанији

Вараждин - Бројне куће и други објекти поплављени су на подручју Вараждинске и Загребачке жупаније, те града Загреба, преносе агенције.

Због обилне кише и топљења снијега у порасту су сви водостаји у сјеверозападном дијелу Хрватске.

Редовне мјере одбране од поплава на снази су на ријеци Купи код Карловца и низводно, те на Сави низводно од Загреба до Јасеновца.

Из Хрватских вода проблеме очекују на билогорском подручју, од Посавља преко Сиска према Јасеновцу, гдје се већ граде насипи.

На подручју Вараждинске жупаније, гдје се излила ријека Бедња, појавило се и више клизишта, због чега је затворена и жељезничка пруга између Вараждина и Новог Марофа.

Водостаји Муре и Трнаве опадају и ситуација се нормализује, као и на подручју Велике Горице.

Због обилних киша у Загребачкој жупанији синоћ је било поплављено неколико путева и подрума, а активирала су се и нека клизишта.

Водени талас кроз Загреб прошао је током јутра, а Жупанијски центар примио је око 500 позива грађана због проблема у вези са порастом водостаја и поплава, те клизишта и одрона, саопштено је из Државне управа за заштиту и спашавање.

Најкритичније је било на подручју Велике Горице, Иванић Града, те у општинама Криж, Клоштар Иванић и Градец, али се вода почела повлачити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана