Поплаве угрожавају Колашин, Беране, Рожаје, Мојсковац, Подгорица...

Танјуг
Поплаве угрожавају Колашин, Беране, Рожаје, Мојсковац, Подгорица...

Подгорица - Услијед дводневних обилних падавина дијелови Колашина, Берана, Рожаја, Мојковца и Подгорице су под водом, пренијели су подгорички медији.


У Берану се излила ријека Бистрица цијелом дужином до ријеке Лим, а поплављено је преко 100 домаћинстава у Лушцу са десне стране пута, дијелу доњих Пешаца, Будимљи, избегличком насељу Риверсајд и насељу Талум.

У овим махом избјегличким насељима налази се преко 600 дјеце, болесних и старих људи, наводи се у саопштењу Општинског штаба за управљање у ванредним ситуацијама.

Сва расположива механизација Општине Беране и приватних предузетника је на терену, а уколико се настави овакав тренд падавина у овој општини настави биће неопходна и помоћ државе, јер та локална заједница не располаже механизацијом и смјештајним капацитетима за избјеглице и домицилно становништво.

Према посљедњим информацијама уже градско језгро тренутно није угрожено", наводи се у саопштењу Општинског штаба за управљање у ванредним ситуацијама.

На магистралном путу Беране-Лубнице, услијед невремена и великих количина падавина, река Бистрица је оштетила магистралу и прети мосту.

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић казао је да је ситуација у у том мјесту сложена и да је "готово немогуће зауставити водену бујицу".

У Рожајама је мирно, али је угрожено око 100 домаћинстава, пренио је портал ЦдМ.

Једно домаћинство са тог подручја је евакуисано, саопштио је командир Службе заштите и спашавања, Нурадин Аговић, и поручио да је тренутно стање мирно.

"Тренутно стање се побољшало, падавине су престале, а водостај ријека које су била набујале је у опадању. Синоћ око два сата је предсједник Општине активирао кризни штаб, изашли смо на терен и снимили угрожена мјеста", казао је Аговић агенцији МИНА.

Ситуација у Колашину је алармантна. Критично је у насељу Луг поред ријеке Свињаче гдје живи 500 људи.

С друге стране, обала Тара је стабилна, осим у Мојковцу, гдје у насељу Амбарине постоји опасност од изливање те ријеке.

На територији Главног града тренутно нема локација које су критичне, па Служба заштите због поплава не мора да интервенише јер, кажу, позива грађана нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана