Поплаве у Херцег Новом

Агенције
Поплаве у Херцег Новом

Херцег Нови - Киша која је непрестано падала 24 сата изазвала је поплаве на неколико мјеста на подручју црногорске општине Херцег Нови, јавиле су агенције.

Од 7.00 до 18.00 часова данас на подручју овог града пало је 110 литара по метру квадратном, а херцегновски ватрогасци интервенисали су на десетак мјеста.

Низ Мојдешки пут сливала се набујала ријека која је отежавала саобраћај и продрла у неколико стамбених објеката. Вода је поплавила стамбене објекте у Рибарској и улици близу обале у Игалу. Због зачепљеног испуста у Суторини, поплављена је и породична кућа у том насељу.

Командир Ватрогасне јединице у Херцег Новом Дамјан Лончар истакао је да је људски немар у највећем броју узрок поплава.

У близини ушћа ријеке Суторине у море истоварено је неколико камиона земље, због чега постоји опасност од изливања ријеке и плављења околног подручја.

Екипе Стамбено-комуналног предузећа и “Чистоће”, као и припадници Службе заштите, били су током дана на терену.

- Све је под контролом и не очекујемо веће посљедице од поплава - рекао је начелник Службе заштите Бранко Митровић.

 Због обилне кише, половином октобра прошле године излила се ријека Суторина и поплавила велики број породичних кућа и пословних објеката у насељу и поред њивичког пута.

Вода је носила и уништавала аутомобиле и барке, девастирала путеве, изазвала одроне, а кад се повукла за њом су остали муљ, грање и отпад који су људском небригом доспјели у ријеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана