Поново усвојена два закона која је Милатовић вратио парламенту

Срна
Foto: Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Скупштина Црне Горе поново је данас усвојила измјене и допуне закона о унутрашњим пословима и енергетици, које је предсједник Црне Горе Јаков Милатовић вратио парламенту на поновно одлучивање.

Скупштина је те законе усвојила на сједници 17. августа, али их је Милатовић три дана касније вратио на поновно одлучивање, образлажући да предложена рјешења представљају наставак политизације институција.

Милатовић је рекао да је измјенама и допунама Закона о унутрашњим пословима уведен посебан поступак запошљавања полицијских службеника без јавног оглашавања и без кадровског плана.

Он је, говорећи о Закону о измјенама и допунама Закона о енергетици, навео да су предложеним амандманским дјеловањем уведене суштинске промјене у начину избора чланова и предсједника Одбора Регулаторне агенције за енергетику и регулисање комуналне дјелатности, те да је то недопустиво.

Посланици ће сутра поново гласати и о измјенама и допунама Општег закона о образовању и васпитању, које је Милатовић, такође, вратио на поновно одлучивање.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана