Поновно суђење у предмету Клечка

Aгенције
Поновно суђење у предмету Клечка

Приштина - EULEX-ов судија из Окружног суда у Приштини четворици осумњичених у другом дијелу предмета ратних злочина "Клечка" одредио је судски притвор у трајању од једног мјесеца, саопштено је јуче из EULEX-а, пренијеле су агенције.

Судски притвор у трајању од једног мјесеца одређен је осумњиченима Бехљуљу Љимају, Рефкију Мазреку, Сабиту Шаљи и Бесиму Шурдају, док је кућни притвор у трајању од такође једног мјесеца, заједно са забраном уговарања или посјета лица са којима не станују и одузимањем путних исправа, одређен осумњиченима Шабану Шаљи и Арбену Краснићију.

Судско вијеће врховног суда усвојило је жалбу специјалног тужиоца EULEX-а. Пошто је косовски врховни суд усвојио жалбу специјалног тужиоца EULEX-а, шесторици оптужених за "предмет Клечка" поново ће се судити. Суд је прошлог мјесеца оборио пресуду за прво суђење у "случају Клечка", гдје је међу оптуженима и Фатмир Љимај.

Оптужени се, између осталог, терете за ратне злочине против цивилног становништва и ратних затвореника. Судско вијеће је, поред тога, прогласило прихватљивим доказе Агима Зогаја, познатог као "свједок Х", као и доказе који су конфисковани приликом претреса просторија Насера Краснићија и Фатмира Љимаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана