Помпео у Дубровнику: Око зидина снајпери, шахтови заварени

Агенције
Помпео у Дубровнику: Око зидина снајпери, шахтови заварени

ДУБРОВНИК - Амерички државни секретар Мајк Помпео стигао је у Хрватску гдје разговара са хрватским премијером Андрејем Пленковићем и министром иностраних послова Горданом Грлићем Радманом.

Тема разговора могло би бити укидање виза за Хрвате који улазе у САД, као и хрватски одабир америчке понуде борбених авиона. Дубровник због ове посјете има посебне безбједносне мјере, а градоначелник Мато Франковић каже да су такве процедуре већ имали.

Како су објавили из града, саобраћај неће бити потпуно затворен као што је био случај кад је у Дубровник дошао Иван Павао II.

Повремено ће се прекидати саобраћај од Аеродрома Дубровник до града. Вријеме пријевременог прекида је од десет до 16 часова.

Такође, мичу се и сви контејнери те због тога грађани не би требали износити отпад од поноћи до 16 часова.

Снајперисти су заузели позиције на свим високим тачкама око зидина, војни и полицијски хеликоптери надлијетају град, с мора ће ситуацију пратити Хрватска ратна морнарица, Поморска полиција, али и специјалне јединице попут ронилаца обучених за противдиверзантске акције.

Помпео је по доласку у Дубровник рекао да је америчког предсједника Доналда Трампа посљедњи пут видио 15. септембра те да су се он и и његова супруга прије доласка у Дубровник у авиону тестирали на вирус и да је тест негативан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана