Пољопривредници пријете новим протестима

Агенције
Пољопривредници пријете новим протестима

Загреб - Синдикат хрватских сељака ултимативно је данас затражио од Владе Хрватске да до 15. јануара исплати сва заостале, а неисплаћене дугове према хрватским сељацима, у првом реду подстицаје за пољопривредну и сточарску производњу, а у супротном су могући нови протести, преносе агенције.

Ако Влада не испоштује тај захтјев, отворене су све опције непослушности пољопривредника, па и нови протести, рекао је предсједник СХС-а Томислав Покровац.

- У протеклих годину дана мандата министра пољопривреде Хрватске Тихомира Јаковине, ништа ново нисмо видјели, осим наставка урушавања хрватског села и пољопривреде која би требало да буде носилац привредног опоравка, а не грана која највише трпи због кризе - рекао је Покровац, а преносе хрватски медији.

Он је истакао да је пољопривреда једина доходовна грана у земљи која више даје буџету него што из њега узима, оцијенивши срамотним што Хрватска ни двадесет година од самосталности нема стратегију развоја пољопривреде.

Покровац је истакао да би пољопривредне фарме требало да легализују само они који мисле користити новац из фондова ЕУ, који сматра прљавим, јер ће, како је оцијенио, уништити пољопривредну производњу у Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана