Политичари у Приштини воде имагинарни рат

Срна
Foto: ГС

БЕОГРАД - Премијер Албаније Еди Рама оцијенио је да лидери косовских Албанаца својом реториком воде имагинарни рат и западне партнере чине све нервознијим, истичући да не може да прихвати идеју Приштине да напусти преговарачки сто за којим је Београд присутан.

"Дијалог са Србијом је изузетно тежак, али атмосфера која би требало да га окружује не може бити атмосфера барикада које се на Косову и даље постављају", упозорио је Рама.

Он је навео да су политичари у Приштини помијешали спољну и унутрашњу политику, због чега има концептуално неслагање са премијером /самопроглашеног/ Косова Аљбином Куртијем, преноси "Косово онлајн".

"За мене је жОтворени Балканж стратешки интерес албанске нације. То је имплементација четири слободе ЕУ. жОтворени Балканж је договорен захваљујући добрим дипломатским односима са Београдом. Иницијативу о слободном протоку људи и услуга ускоро ће сви подржавати", рекао је Рама.

Он је истакао да заоштрена реторика приштинских политичара није спријечила Србију да настави са развојем, нити да напредује ка свом циљу, док је /самопроглашено/ Косово због приступа и реторике својих лидера ушло у опасан циклус од прије неколико година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана