Полицијски увиђај у Водицама и Шибенику трајао цијелу ноћ

Срна
Полицијски увиђај у Водицама и Шибенику трајао цијелу ноћ

ШИБЕНИК - Полицијски увиђај у Водицама и Шибенику убиства четворо људи и самоубиства Бранка Колопера, власника ланца пекара у стечају “Матколом”, трајао је цијелу ноћ и полиција би данас требала објавити више информација о цијелом случају.

Иако из полиције нема много информација о овом случају, који је јуче потресао подручје Шибеника, али и цијелу Хрватску, медији су дошли до сазнања да је око 13.00 часова у изрешетаном ауту у Водицама пронађено тијело познатог предузетника Тедија Сламића, директора трговачког ланца “Дјело”.

Убрзо се сазнало да Сламић није једина жртва. У објекту бивше пекаре у Шибенику су пронађена још три тијела.

Убијени су стечајни управник и градски вијећник ХДЗ-а у Шибенику Радојка Данек, њен супруг Марио Данек и Тони Шпарада, директор фирме “Сабирач” и један од повјерилаца пропале пекаре.

Полиција је одмах изашла на улице Шибеника у потрагу за осумњиченим за убиства, Бранком Колопером, који је побјегао у свом теренцу “шкода карок”, а у потрагу су били укључени сви родови полиције, укључујући сплитске специјалце и поморску полицију.

Убица је око 19.00 часова пронађен мртав поред Водица. Према незваничним информацијама, Колопер је извршио самоубиство.

Полиција још није потврдила идентитете жртава, ни убице, већ је само објавила да није ријеч о лицима из криминалног миљеа, те да су сви били у пословном односу.

За сада се претпоставља да је повод убиствима пропаст пекарске фирме коју је Колопер градио цијели живот. Стечај над “Матколом” покренут је због непрекидне блокаде дуже од четири мјесеца и 831.000 куна /110.000 евра/ дуга.

Медији преносе да је Колопер за пропаст своје фирме кривио управо Тедија Сламића, те да је три дана прије убистава упао на скупштину повјерилаца јер се није слагао са продајом некретнина коју је предложила стечајни управник Радојка Данек, јер је сматрао да је понуђена цијена прениска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана